Tukijaksot

Tukivuorokausia


Ammatillinen tukijaksopalvelu on sosiaalipalvelu, joka tarjotaan aikaisessa vaiheessa. Yksi tai useampi lapsi voivat tulla tukivuorokausiin Lunan tiloihin Pietarsaaren keskustassa. Tukivuorokauden aikana on aina ohjaaja lapsen kanssa ja tuen sisältö sovelletaan yksilön tarpeiden mukaan.

Ammatillisen tukijaksopalvelu yksikössämme, tarjoamme inspiroivaa ja aktiivista tukea lapsille ja nuorille alle 18 v. Tarjoamme positiivisia kokemuksia ja keskusteluhetkiä turvallisen aikuisen kanssa.

Positiivisia kokemuksia edistävät hyvinvointia


Kodinomaisessa ympäristössä lapsille tarjotaan strukturoidun ja sisältörikkaan arki, turvallisen ja läsnän aikuisen kanssa. Ammatillinen tukijaksopalvelu tarjotaan yksittäisille lapsille, sekä sisarusryhmille. Yksikkö on viisipaikkainen, joten tukivuorokauden aikana on myös mahdollisuus sosiaaliseen harjoitteluun.

Yksikössä painotetaan positiivisiin kokemuksiin aktiviteettien kautta. Kaikki ne lapset, jotka tulevat tukivuorokausiin saavat itse vaikuttaa tuen sisältöön ja tuki rakennetaan lapsen omien kiinnostuksien kautta. Kokeilemalla uusia asioita ja onnistumalla tuetaan lapsen itsetuntoa ja itseluottamusta.

Kenelle tuki on tarkoitettu?


Ammatillinen tukijaksopalvelu on ennaltaehkäisevä palvelu ja ei ole tarkoitettu lapsille, jotka ovat sijoituksen tarpeessa. Tuki on tarkoitettu 0-17v. lapsille tai sisarusryhmille, jotka tarvitsevat aktivointia, tukikeskusteluja ja positiivisia kokemuksia turvallisen aikuisen kanssa. Uudessa ympäristössä ja turvallisen aikuisen kanssa voidaan saada isojakin muutoksia aikaan. Voi hyvinkin olla sellainen tilanne että esim. yksinhuoltaja, ilman tukiverkostoa, tarvitsee aikaa itselleen jotta jaksaisi paremmin arjessa.

Meidän henkilökunnallamme on pitkä kokemus lasten ja nuorten kanssa työskentelystä, sekä ymmärrys ja tieto miten kohdata lapsia jolla on erityistarpeita. Henkilökuntaamme kuuluu sekä miehiä että naisia ja kaikilla on sosiaali- tai terveysalan koulutusta. Työ Lunassa edellyttää rikostaustaote lasten kanssa työskentelevälle näyttämistä.

Tuki järjestetään asiakkaan tarpeiden mukaan. Tuki voi vaihdella yksittäisistä tukivuorokausista kuussa, säännöllisiin tukivuorokausiin viikottain.

Ammatillinen tukijaksopalvelu voi myös yhdistää Lunan muihin tukipalveluihin kuin esim. perhetyö tai kohdennettuun tukikeskusteluihin. Luna Perhekeskus tarjoaa myös ART-terapia, Nepsy-valmennusta, Surunhallinta, Trappan-malli ja TheraPlay.

Tukijaksopalvelu on säännöllistä ja tavoitteet sovitaan ennen tuen alkamista.

Ammatillinen tukijaksopalvelu on sosiaalipalvelu, joka myönnetään sosiaalihuoltolain tai lastensuojelulain mukaan. Tuki ei siis edellytä lastensuojelun asiakkuus.


Haluatko tietää enemmän? Ota yhteyttä!


Luna Perhekeskukseen voit ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Vastaamme mielellämme kysymyksiin, ja ohjaamme tarvittaessa sinut oikeaan suuntaan.

044 770 9948

Katso yhteystiedot