Avohuollon tukitoimenpiteet

Avohuollon tukitoimenpiteet

LUNAN AVOHUOLTO – ME KUUNTELEMME SINUA


Luna Perhekeskus tukee perheen kriisitilanteissa yksilöitä ja perheitä avohuollon tukitoimenpiteillä. Tarjoamme avohuollon tukipalveluina tukihenkilötoimintaa, tukivuorokausia, valvottuja tapaamisia ja jälkihuoltoa helpottamaan arjen sujuvuutta.

Mahdollisista toimenpiteistä sovitaan yhdessä huoltajien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa – avoimella keskusteluyhteydellä syntyy paras lopputulos.Avohuollon tukitoimenpiteet


 • TukihenkilöTukihenkilö

  Jokaiselle lapselle on tärkeää, että hänellä on luotettava aikuinen ihminen, jonka puoleen voi kääntyä vaikeissa tilanteissa, ja jonka kanssa voi viettää aikaa tai keskustella. Tukihenkilö voi myös tukea nuorta kohti aktiivisempaa elämäntapaa. Luna Perhekeskuksen tukihenkilö on aikuinen, jolla on aikaa kuunnella.

  Lue lisää

 • PerhetyöPerhetyö

  Perheohjaajamme tapaa perheitä heidän kotonaan ja antaa tukea arkeen liittyvissä asioissa. Tuki voi olla keskustelua, mutta myös käytännön apua lasten- ja taloudenhoidossa, tai vanhempien kuormituksen vähentämistä.

  Lue lisää

 • TukivuorokaudetTukivuorokaudet

  Tukivuorokaudet ovat avohuollon palvelu, joka helpottaa perheen kuormitusta ja tarjoaa lapsille virikkeellisen arjen rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä. Tukivuorokausiin voi sisältyä myös yöpyminen.

  Lue lisää

 • Valvotut tapaamisetValvotut tapaamiset

  Valvottuja tapaamisia voidaan järjestää perheen kotona tai Lunan kodinomaisissa tiloissa. Lunan perheohjaaja on läsnä vanhempien ja lasten välisessä tapaamisessa turvatakseen kohtaamisen.

  Lue lisää

 • JälkihuoltoJälkihuolto

  Kun 18 vuotta täyttänyt nuori muuttaa perhekeskuksesta takaisin kotiin tai omaan asuntoon, Luna tarjoaa jälkihuoltoa. Alla 18-vuotiaille tarjoamme vastaavissa tilanteissa tukihenkilötoimintaa. Tukihenkilömme tapaa nuoren säännöllisesti, ohjaa ja tukee arjen eri haasteissa. Tapaamiset voivat olla nuoren kotona, kahvilassa, tai vaikkapa luonnossa – siellä missä nuori tuntee, että on mukavin paikka tavata.

  Lue lisää
AVOHUOLLON TUKEA PIENELLÄ KYNNYKSELLÄ

Luna Perhekeskus tarjoaa erilaisia henkilö- tai perhekohtaisia tukipalveluita, valvottuja tapaamisia, tuettuja tapaamisia ja jälkihuoltoa.

Yhtenä avohuollon palveluna järjestämme tukivuorokausia. Järjestämme myös tukihenkilötoimintaa. Luna Perhekeskuksen tukihenkilö on aikuinen, jolla on aikaa kuunnella ja keskustella nuoren kanssa.

Tuemme myös kokonaisia perheitä. Perheohjaajamme tapaa perheitä säännöllisesti – tavoitteena on parantaa perheen sisäiset suhteet ja löytää toimivia rakenteita ja rutiineja arkeen.

Avohuollon tukitoimenpiteisiin kuuluvat myös valvotut ja tuetut tapaamiset.

"Arjen ongelmatilanteissa saat Luna Perhekeskukselta erilaisia henkilö- tai perhekohtaisia tukipalveluita, valvottuja tapaamisia, tuettuja tapaamisia ja jälkihuoltoa."

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN


Luna Perhekeskus - avohuollon tuki
Kim Ojalammi, toiminnanjohtaja
044 770 9948
kim.ojalammi(at)
lunafamiljecenter.fi

Luna Perhekeskuksen
muut palvelut


Lastensuojelu

Perhekuntoutus