Lastensuojelu-
yksikkö

Lastensuojelu-
yksikkö

LUNAN LASTENSUOJELU
– MEILLÄ OLET TURVASSA


Lunan lastensuojeluyksikössä voi asua sekä huostaanotettuna että avohuollon tukitoimena. Lastensuojeluyksikkömme henkilökunta on ammattitaitoista ja kokenutta. Kokemuksemme ja ammattitaitomme ansiosta toimintamme on aina ihmislähtöistä.

Katso myös palvelumme:
Lastensuojelu


Huostaanotto ja avohuollon sijoitus ovat sosiaaliviraston lastensuojelun toimintamallit. Lunan lastensuojelun kaikessa toiminnassa etusijalla on aina lapsen etu – kaikki ovat yhtä arvokkaita.

  • HuostaanottoHuostaanotto

    Huostaanotetut lapset saavat Lunan lastensuojeluyksiköstä turvallisen kodin. Lunaan voi jäädä asumaan lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.

    Lue lisää

  • Avohuollon sijoitusAvohuollon sijoitus

    Avohuollon tukitoimena tapahtuva sijoitus lastensuojeluyksikköön on rajattu, tuen tarvetta arvioiva tai kuntouttava jakso.

    Lue lisää


LASTENSUOJELUYKSIKKÖMME
ON KODINOMAINEN YMPÄRISTÖ

LASTENSUOJELU-YKSIKKÖMME
ON KODINOMAINEN YMPÄRISTÖ


Lunan lastensuojeluyksikössä asuvat elävät normaalia elämää. Arki rakennetaan tuttujen ja turvallisten rutiinien varaan.

Päivä alkaa, kun herätyskello soi. Yhteisen aamiaisen jälkeen kouluikäiset menevät kouluun ja nuoremmat hoitopaikalle. Kun koulu- tai hoitopäivä on ohi, syömme välipalaa ja teemme läksyt. Iltaruoan jälkeen on aikaa harrastuksille, joko Lunassa tai eri seuroissa. Kun iltapala on syöty ja päivä on ohi, sammutamme valot ja laitamme sisäiset akut laturiin, jotta jaksamme taas, kun herätyskello soi.

Lunan arjessa on aina paikalla ohjaajia tai turvallisia aikuisia, jotka tukevat esimerkiksi läksyissä, ruoanlaitossa ja harrastuksissa.

Meihin voi aina ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä. Mitä nopeammin ehkäisevä työ käynnistyy, sitä tehokkaammin se auttaa.

Lunan lastensuojeluyksikkö auttaa kaikenikäisiä lapsia. Joskus kyse voi olla lyhyestä aikajaksosta, mutta välillä tulee tilanteita, joissa todetaan, että lapselle tai nuorelle pidempi asumisjakso perhekeskuksessa on paras vaihtoehto.

Lastensuojelulaki antaa turvaa


Lunan toiminnassa toimitaan lastensuojelulain asettamien ohjeiden mukaisesti. Lastensuojelulain tarkoituksena on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehitykseen sekä erityiseen suojeluun.

Lastensuojelulaki

"Lunan Perhekeskuksessa asuvat elävät normaalia elämää. Arki rakennetaan tuttujen ja turvallisten rutiinien varaan."

OTA YHTEYTTÄ MEIHIN


Luna Perhekeskus - lastensuojelu
Kim Ojalammi, toiminnanjohtaja
044 770 9948
kim.ojalammi(at)
lunafamiljecenter.fi

Luna Perhekeskuksen
muut palvelut


Perhekuntoutus

Avohuollon tuki