16.02.2022

Lyhyt päivitys


Aurinko kurkkii pilvien välistä, mutta lumen määrä muistuttaa meitä, että vielä on talvi. Lunassa olemme viettäneet joulua, uuttavuotta, ystävänpäivää sekä useita syntymäpäiviä. Lunassa olemme sitä mieltä, että kaikki mitä pystyy, niin pitää juhlia!
Pesäpuu ry:n järjestämä Care Day juhlitaan 18.2. Sijaishuollon juhlapäivän tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Tärkeänä muistutuksena on, että et ole yksin. Suomessa oli vuonna 2020 yli 16000 lapsia sijaishuollossa. Care Day juhlitaan ympäri suomea ja voitte seurata tapahtumaa sosiaalisessa mediassa hashtageista #CareDay ja #CareDayCake.

Lunan perhekuntoutus on päässyt hyvän alkuun ja muutamia perheitä on käynyt kuntoutuksen läpi. Lunassa haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme ja siksi pyydämme aina palautetta meidän asiakkailtamme. Alla joitakin kommentteja:

"
Hyvin lapset ovat viihtyneet, mutta koti-ikävä on ollut. Mielestämme on ollut hyvää, että olemme pystyneet käydä kotona kerran viikossa.”

Kuntoutuksen aikana perhe muuttaa Lunan yksikköön. Olemme huomanneet, että perheille on tärkeää, että heillä on mahdollisuus käydä välillä kotonakin. Kuntoutuksemme sisältö rakennetaan yhdessä perheen kanssa ja rohkaisemme perhettä pitämään ”vapaata” kuntoutuksesta ja käydä kotona kerran viikossa.

"
Tukikeskustelut on toimineet ja niitä on ollut sopiva määrä. Mukavaa, että niitä on voinut ollut enemmän tarpeen mukaan. Joustavuus ollut hyvä juttu. Perhepohdinnat olleet hyviä juttuja, hyviä aiheita. Perhe huomioitu yksilöllisesti ja lasten iät huomioitu. Hyvä että aiheet käsitelty tekemisen kautta. Arvostan sitä, että olen saanut olla mukana suunnittelemassa istuntojen sisältöjä.”

Perhekuntoutukseen kuuluu säännöllisiä tukikeskusteluja viikoittain. Tukikeskustelut pidetään sekä yksilönä että parina. Tämän lisäksi joka viikko pidetään perhekeskustelu, joka perustuu perhearviontimenetelmään. Tässä menetelmässä kaikki perheen jäsenet saavat tuoda oman mielipiteensä esille. Perhekeskustelujen istuntojen sisältö suunnitellaan yhdessä vanhempien kanssa.

"
Työntekijöiden joustavuus ja tilannetaju on ollut todella hienoa. Työntekijät ovat jääneet pidempää, jos tilanne on vaatinut ja he ovat myös pystyneet antamaan meille oma-aikaa kun sitä on tarvittu.”

Normaalisti ei ole henkilökuntaa paikalla ympäri vuorokautta kuntoutuksessa. Sen sijaan meillä on sitoutunutta ja ymmärtäväistä henkilöstöä joka ymmärtää että joskus pitää jäädä pidempää jos tilanne vaatii. Samalla meidän henkilökunta pystyy vetäytymään mikäli perhe haluaa olla rauhassa.

Lunan puolesta haluamme toivottaa teille hyvää jatkoa talveen. Muistakaa nauttia lumesta, niin kauan kuin sitä vielä on. Kohta on jo kevät!

Piditkö julkaisusta? Jaa se verkostollesi!